Patik Projesi Bebek Kütüphanesi Açıldı

Giresun valisi Sayın Enver Ünlü ve il miili eğitim müdürü Sayın Ertuğrul Tosunoğlu Patik Projesi kapsamında kurulan Giresun Bebek Kitaplığını açtı.

06-04-202106-04-202106-04-202106-04-2021

Giresun Valisi ayın Enver Ünlü, bu yıl, 57'incisi kutlanmakta olan Kütüphane Haftası münasebetiyle, 30 Mart Salı günü, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ertuğrul Tosunoğlu ile birlikte  Giresun  Çocuk Kütüphanesi'nde Patik Projesi Bebek Bölümünün açılışını gerçekleştirdi.

Vali Ünlü, Çocuk Kütüphanesi'nde, Giresun 75. Yıl Anaokulu  Öğretmenlerinden Yasemin Şahin ve Görele Melahat Gürel Anaokulu Okul öncesi öğretmenlerinden Hülya Altun Bogoçlu  tarafından yürütülen Patik Projesi  hakkında detaylı bilgi aldı.

Vali Ünlü, "Çocuklarımıza okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak "Bir varmış, bir yokmuş diyerek evlatlarımızı 'Patikle Başla, Kitapla Yaşa' sloganıyla yola çıkılan ''Patik Projesi'' kapsamında doğduğu andan itibaren kitaplarla buluşturmayı hedefliyoruz. Keyifleri bozulmasın" diyerek, projenin önemine dikkat çekti.

Çocuklarımızın erken okuryazarlık becerilerini, eleştirel düşünme, sorgulama, soru sorma deneyimlerine katkı sunacak bu projenin sürdürülebilir olmasının önemi vurgulandı.